Activiteiten

Uitstapjes

Regelmatig gaan we erop uit we met de jongste kinderen. Dat kan een wandelingetje zijn naar het park, een fietstocht met onze bolderfiets naar de zorgboerderij of een leerzaam boodschapje doen in het kader van een VVE-thema. Ook grotere uitstapjes behoren tot de mogelijkheden. Zo gaan we op visite bij de boer, doen we spelletjes met ouderen in het verzorgingshuis of hebben we een uitje met de bus! 

Onze BSO-kinderen gaan heel frequent op stap. Survivallen bijvoorbeeld op een echte klimwand of tokkelbaan, of ervaren hoe het is om door een grote telescoop te kijken bij de sterrenwacht. Maar ook speurtochten of sportuitstapjes zijn mogelijk. Je kunt het zo gek niet bedenken of we doen het bij de BSO. Uiteraard nemen we uw kind pas mee met een uitstapje als u daar toestemming voor heeft gegeven.

 

Workshops en cursussen

Onze opvang staat bol van de activiteiten. We maken daarbij veel gebruik  van professionals die onze kinderen in workshops en cursussen laten ervaren waar hun talent ligt. Of het nu gaat om dansclinics of een theatercursus; alles is mogelijk.

Ook bieden wij regelmatig ouders de mogelijkheid deel te nemen aan cursussen. We bieden open toegankelijke cursussen als bijvoorbeeld communiceren met kinderen of babymassage.  Houd voor het aanbod de media en onze website in de gaten!

Berenhuis Kunstatelier

Voor de kinderen van onze BSO worden er twee keer per schooljaar, in blokken van 3 weken, op alle locaties allerlei kunstzinnige workshops onder leiding van een professional aangeboden. Ouders worden hierover via de mail geïnformeerd, waarna kinderen zich hiervoor kunnen inschrijven via intekenlijsten op de groep.

Ook voor de peuters worden er onder leiding van een professional, workshops georganiseerd.